Paasvakantie @ Cozmix

Tijdens de paasvakantie zijn er opnieuw ruimere openingsuren met op weekdagen meerdere planetariumvoorstellingen. Reservatie is sterk aangeraden, ter plaatse nog aansluiten kan niet gegarandeerd worden op drukkere vakantiedagen.

Paasevent cover Web

Tijdens de paasvakantie zijn er opnieuw doorlopend voorstellingen, van maandag 3 april tot en met vrijdag 14 april. Elke dag om 10.30 u | 13.30 u | 15.00 u | 16.30 u !

Nieuwe planetariumvoorstelling! - Het klimaat op Aarde

Rond de zon draaien acht planeten maar alleen op de derde planeet vanaf de zon, onze aarde, kon leven ontstaan en evolueren. De aarde beweegt op een behoorlijk stabiele manier rond haar eigen as en door het zonnestelsel. Bovendien is onze planeet groot genoeg om een atmosfeer vast te houden. Onderzoek heeft aangetoond dat er veel oorzaken zijn voor de natuurlijke variaties in ons klimaat. Dit zijn terugkerende veranderingen zoals de oriëntatie en de schuine stand van de aardas, de zonnecyclus en de wijzigende vorm van de aardbaan. Maar in de laatste twee eeuwen is er een nieuw soort klimaatverandering merkbaar, door grootschalige menselijke ingrepen in de natuurlijke omgeving. Slagen we erin om het leven op onze kleine blauwe planeet veilig te stellen?

Het Klimaat Op Aarde NL