Vier je verjaardag bij Cozmix!

Bij Cozmix beleef je een onvergetelijke namiddag tussen de sterren! Wat kan je allemaal verwachten?

Beisbroek 36

Planetarium

Het bezoek start in het planetarium. Je stapt er binnen in de wonderbaarlijke wereld van de sterrenkunde. Op een groot, koepelvormig scherm bekijk je vanuit een van de ligstoelen de gewenste fulldomevoorstelling. Willen jullie zoals echte ruimtereizigers samen met buitenaardse wezens op zoek gaan naar de perfecte vakantieplaneet? Of misschien willen jullie wel samen met Lars de ijsbeer en Robin de pinguïn op avontuur in hun ruimteboot? Maak een keuze tussen ons ruim aanbod planetariumvoorstellingen. Aansluitend op de filmvoorstelling ontdekken we de schitterende sterrenhemel en reizen we naar andere planeten.

Bekijk de planetariumvoorstellingen
Beisbroek 61

Observatorium

Hierna gaan we helemaal naar boven in de observatietoren om een kijkje te nemen door onze grote telescopen. Bekijk de zon door de grote lens, wie weet zijn er zelfs zonnevlekken of uitbarstingen te zien! Een bezoek aan de sterrenwacht zou niet compleet zijn als je onze telescopen niet hebt bezocht. Zelfs bij minder goed weer hebben we een alternatief.

Extra

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de ruimte zijn er nog enkele boeiende activiteiten mogelijk. Je kan kiezen tussen twee verschillende activiteiten:

20220715 113904

Raketjes lanceren

Tijdens de workshop 'Raketjes lanceren' komen we te weten hoe de raketten die we gaan bouwen werken, en hoe we ze kunnen maken. Begrippen als zwaartekracht, luchtweerstand, zwaartepunt en drukpunt worden via proefjes duidelijk gemaakt. Daarna knutselen we zelf een miniatuurraket ineen. De raketjes moeten uiteraard goed in elkaar steken, maar mogen ook versierd worden. Als afsluiter worden ze gelanceerd. Welke raket gaat het hoogst en welke het verst?

Beisbroek 16

Zoektocht

Wetenschappers zijn in de ruimte voortdurend op zoek naar nieuwe planeten, water en leven, aardscheerders, ... Misschien zijn andere wezens in de ruimte ook wel op zoek naar ons? Maar hebben ze ons nog niet gevonden. Of toch? Vannacht was er ongewoon bezoek op de sterrenwacht, dat razendsnel weer vertrokken is. Er werd een cijferslot rond onze verrassingskoffer achtergelaten, dus er is iemand geweest maar... Wie is het? We proberen er achter te komen welk ruimtewezen de koffer hier heeft gesloten. In het bos ga je op zoek naar ruimtewezens, raketten, sterrenbeelden en planeten. Vind je ze allemaal, dan weet je wie er deze nacht langskwam en kraak je de code om de koffer open te maken en zo het bezoek voort te zetten of een heuse verrassing uit te pakken.

Kostprijs

Voor jongerengroepen (<18 jaar) gelden volgende prijzen:

Basisbezoek: €6 per persoon (met een minimumprijs van €90 indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat).
Basisbezoek + raketjes lanceren : €10 per persoon
(met een minimumprijs van €150 indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat).
Basisbezoek + zoektocht:
€9 per persoon (met een minimumprijs van €135 indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat).

Duur

Een basisbezoek duurt 1 uur en 30 minuten. Een bezoek met workshop duurt 2 uur en 30 minuten.

Reservaties

Om een bezoek te reserveren neemt u contact op met Cozmix via mail of bel naar 050 39 05 66. Om genoeg tijd te hebben om passende begeleiders te vinden, verzoeken wij u om een reservering minimaal drie weken van tevoren te maken. Met specifieke wensen of een aanvraag voor activiteiten rond bepaalde thema's, kan je ons ook steeds contacteren.

Reserveren

Versnaperingen

Geen astronautenvoeding voor jullie. Afsluiten kunnen jullie doen met overheerlijke pannenkoeken of wafels in tearoom Het Koetsenhuis naast ons gebouw. Contacteer hiervoor Inge op het nummer 0499 62 89 19 of via tearoomkoetsenhuis@gmail.com.

Tearoom Het Koetsenhuis
Je beleeft vast een hemelse verjaardag bij Cozmix!