JVS Vigilia: de Jongerenvereniging voor Sterrenkunde

De ideale manier om als jongere alles te ontdekken over sterrenkunde is de jeugdwerkgroep, JVS Vigilia! Deze groep jonge amateur-astronomen werkt samen rond allerhande sterrenkundige projecten. In deze club wordt het pas écht leuk, je leert er sterrenkunde op een actieve manier kennen. Je krijgt er de beste tips om naar sterren of satellieten te kijken en je leert je eigen telescoop of raket bouwen. Tijdens de zomer kan je mee op excursie of op kamp, en dat allemaal met toffe vrienden die dezelfde interesses hebben. We zorgen dan voor een mooie combinatie van sport, spel en astronomie. Wie wil, kan ook astronomen en ruimtevaarders ontmoeten, of meewerken aan echte satellieten! De jeugdwerkgroep sterrenkunde "JVS Vigilia" komt op vrijdagavond samen. Bij helder weer wordt er waargenomen en krijg je initiatie in het gebruik van de telescopen.

Knipsel1351561

Groepsfoto van het Vigiliakamp 2023 te Weismes.

Space Xpo

Een leerrijk bezoek aan Space EXPO - The Human Quest 2022...

IMG 20230324 221724

Een waarneemavond met Vigilia.

JVS groepsfoto

Een grote opkomst van de 6 JVS-kernen: Vigilia (Brugge), Quasar (Oostende), Gentster (Gent), Oberon (Hove), Descartes (Genk) en Hyperion (Halle).

IMG 20230519 203812

Tijdens de Vigilia-quiz streden vier sterke groepen Vigilianen tegen elkaar om de eerste plaats.

Activiteiten

Bekijk hier alle activiteiten van JVS Vigilia die de komende tijd plaatsvinden. Klik op een activiteit voor meer details.

Bekijk activiteiten

Vigilia is de Brugse afdeling van de Jongerenvereniging voor Sterrenkunde. De JVS zelf is verspreid over heel Vlaanderen. Een paar keer in het jaar komen we met de andere JVS-kernen samen voor gezamenlijke activiteiten, zoals de JVS-dag. Kijk hier voor meer informatie over wat het lidmaatschap inhoudt.

Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde

Lid worden

Onderstaande link brengt u naar een inschrijvingsformulier. Om lid te worden is een gecombineerd lidmaatschap van Volkssterrenwacht Beisbroek en de VVS nodig. Daarna duidt u "JVS Vigilia" aan.