Het domein

In het prachtige domein Beisbroek dat rondom het bezoekerscentrum Cozmix gelegen is, tref je het planetenpad aan dat je tot aan het heideveld brengt. Langs het planetenpad maak je een wandeling doorheen een schaalmodel van het zonnestelsel. Het 98 ha grote groendomein is opengesteld als wandelgebied maar ook de hoofdassen zijn toegankelijk voor fietsers. Vooral beuk- en naaldbomen sieren hier het bos. Je kan er naar hartenlust wandelen of rusten bij een picknickplaats, maar ook in de tearoom Het Koetsenhuis kan je terecht voor een overheerlijke pannenkoek of lunch!

Beisbroek 15

Het planetenpad (<1 km)

Een wandeling langs het planetenpad vormt de ideale combinatie met een bezoek aan de sterrenwacht. Het planetenpad stelt een schaalmodel van ons zonnestelsel voor. Elke stap die je zet komt overeen met 9 miljoen kilometer! Het planetenpad vertrekt voor de ingang van het gebouw, ter hoogte van de zon, naast de zonnewijzer. De werkelijke afstand is 835 meter en brengt je langs alle planeten, de planetoïdengordel, Pluto en de IJsdwergen. Niet alleen de afstand, maar ook de grootte van de planeten wordt voorgesteld op schaal. Elke planeet wordt daarnaast ook voorgesteld door haar mythologische figuur. Onze planetenpadapp leidt je doorheen ons zonnestelsel met leuke weetjes!

Open de app
Tearoom Het Koetsenhuis

Tearoom Het Koetsenhuis

De tearoom bevindt zich naast het bezoekerscentrum Cozmix. Je kan er genieten van heerlijke warme en koude dranken en in de namiddag zijn er steeds verse pannenkoeken, wafels, appeltaart, ijsjes en nog veel meer snacks te verkrijgen. Tijdens mooie, zonnige dagen is het heerlijk vertoeven op wat velen als "het mooiste terras van Brugge" omschrijven. De tearoom is de ideale stopplaats tijdens fiets- of wandeltochten en een picknick in groep is mogelijk mits drankconsumptie. Bovendien is de zaak zowel binnen als buiten vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Inge ontvangt je alvast met open armen!

Contact

E-mail: tearoomkoetsenhuis@gmail.com

Telefoon: +32 499 62 89 19

Volkssterrenwacht Beisbroek

Natuurcentrum Beisbroek

In het gebouw van het bezoekerscentrum Cozmix bevindt zich op de benedenverdieping het Natuurcentrum Beisbroek. Hier kunnen bezoekers op een actieve en speelse wijze hun kennis en inzicht over de natuur scherpen en testen aan ruim 40 interactieve standen: vragen- en combinatiespellen, computerquiz, ruiken, voelen, horen. Een ideaal uitje voor het hele gezin dus!

Het Natuurcentrum is gratis toegankelijk.

Openingsuren:
maandag – donderdag van 14.00 – 17.00 h
zondag van 14.00 – 18.00 h

Andere uren zijn mogelijk op afspraak voor scholen en groepen.
Telefoon: +32 50 32 90 20
E-mail: natuurcentrum@brugge.be