Groepen

Groepen krijgen bij bezoekerscentrum Cozmix een luxebehandeling! Vanaf 15 personen kun je op afspraak, op elk gewenst moment naar het planetarium en de sterrenwacht komen, ook 's avonds en in het weekend. Het programma kan steeds in overleg met onze medewerkers aangepast worden. Om een groepsbezoek te reserveren kan je gebruikmaken van het online aanvraagformulier of bel ons via 050 39 05 66.

Reserveren
Beisbroek 36

Planetarium

Het bezoek start in het planetarium. Je stapt er binnen in de wonderbaarlijke wereld van de sterrenkunde. Op een 84 m² groot, koepelvormig scherm bekijk je vanuit een van de 45 ligstoelen de gewenste fulldomevoorstelling. Dit kan gaan over het zonnestelsel, de planeten, het heelal, zwarte gaten en exoplaneten. Aansluitend op de filmvoorstelling ontdekken we de schitterende sterrenhemel en reizen we naar andere planeten. Je onderneemt een reis naar de donkerste plekken op aarde en kan meer dan 7000 sterren waarnemen. Waarom zijn de dagen langer in de zomer dan in de winter? Of hoe dat nu precies zit met de middernachtzon en de Poolster?

Bekijk de planetariumvoorstellingen
Beisbroek 99

Tentoonstellingsruimte

In de multimediale en interactieve tentoonstelling van Cozmix vind je antwoorden op tal van vragen. Je vindt er een schat aan informatie over het ontstaan en de levenscyclus van sterren en natuurlijk ook over ons eigen zonnestelsel. Hoe zijn sterren en sterrenstelsels gegroepeerd? Dijt het heelal nu echt uit en is er een einde aan ons heelal? Hoe ziet een nevel eruit? En hoe zijn we dit allemaal te weten gekomen?

Beisbroek 61

Observatorium

Als het planetarium het kloppend hart van Cozmix is, dan zijn de telescopen in de toren de uiterst gevoelige ogen van het bezoekerscentrum. De twee grote sterrenkijkers in de koepel brengen talloze objecten aan de sterrenhemel prima in het vizier. Een bezoek aan de sterrenwacht zou niet compleet zijn als je onze telescopen niet hebt bezocht. Zelfs bij minder goed weer hebben we een alternatief.

Extra

Beisbroek 73

Workshops

Groepen kunnen opteren om naast (of in plaats van) het basisbezoek één of meerdere workshops aan hun bezoek toe te voegen en zo een eigen programma samen te stellen. Bekijk hier de verschillende workshops.

Workshops

Reservatie

Om een bezoek te reserveren neemt u contact op met Cozmix via mail of bel naar 050 39 05 66. Om zeker te zijn van een bezoek op het gewenste moment, raden wij aan om tijdig te reserveren. Met specifieke wensen of een aanvraag voor activiteiten rond bepaalde thema's, kan je ons ook steeds contacteren.

Reserveren

Kostprijs

• Jongerengroepen (jonger dan 18 jaar): €5 per persoon (vanaf 1 juli: €6 per persoon)
(met een minimumprijs van € 75 indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat);

• Groepen volwassenen (vanaf 18 jaar): €6 per persoon (vanaf 1 juli: €8 per persoon)

(met een minimumprijs van € 90 indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat).

Voor de workshops zijn er volgende prijscategorieën:

Categorie 'groen':

Planetenpad | Zoektocht | Waarnemen | Ruimtevaarders

Voor deze workshops bedraagt de kostprijs €3 p.p. wanneer deze aansluitend na een bezoek worden ingepland.

Categorie 'geel':
Marsrovers programmeren | Raketjes lanceren | Weer & klimaat | Spectroscopie | Zwaartekracht | Escaperoom

Voor deze workshops bedraagt de kostprijs €4 p.p. wanneer deze aansluitend na een basispakket worden ingepland.

Categorie 'oranje':
Komeet brouwen

Voor deze workshop bedraagt de kostprijs €5 p.p. wanneer deze aansluitend na een basispakket worden ingepland.

Workshops kunnen ook aangevraagd worden zonder bezoek aan het planetarium en de sterrenwacht.
1 workshop categorie groen: €5 p.p.
1 workshop categorie geel: €6 p.p.
2 workshops, 2x groen: €8 p.p.
2 workshops, 2x geel/oranje: €10 p.p.
2 workshops, 1x groen, 1x geel/oranje: €9 p.p.

Verhuur faciliteiten

Op de bovenverdieping van het Koetsenhuis beschikt Cozmix over een aantal lokalen die verhuurd worden als lesruimte of vergaderruimte. Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen met ons in verband met de specifieke voorwaarden. De lesruimte biedt plaats aan 36 personen, heeft een magnetisch schrijfbord en een geïnstalleerde beamer. De kleinere vergaderruimte biedt plaats aan 10 personen. Er is ter plaatse catering mogelijk via de tearoom op de benedenverdieping.

contacteer ons
Cursus