Evenementen

Cozmix zorgt ervoor dat je speciale astronomische evenementen van op de eerste rij meemaakt. De deuren van het bezoekerscentrum staan open tijdens klassiekers zoals de Sterrenkijkdagen en de maandelijkse (familie)nocturnes, maar ook voor speciale gebeurtenissen zoals verduisteringen, meteorenzwermen en heldere komeetverschijningen. Zo kan je alles met eigen ogen observeren onder begeleiding van onze medewerkers.

Evenementen overzicht
Zomer

Nocturnes / matinees

Maandelijks is er bij Cozmix een speciale nocturne. Deze boeiende avonden in het schemerdonker in de vorm van unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen, ... gaan telkens door op vrijdag- of op zaterdagavond.

Nadien kan je genieten van een drankje en een gedachtewisseling met elkaar en met de spreker. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren!

Af en toe zijn er ook matinees. Deze evenementen gaan dan tijdens de voormiddag door. Doelgroep is in de eerste plaats een volwassen publiek. Voor kinderen en gezinnen zijn er de 'Space 4 Kids' familienocturnes.

Toegangsprijs (inclusief receptie): volwassene €15 / jongere (<18 j) €10

Bekijk de nocturnes
Beisbroek 26

Space 4 Kids

Naast de gewone nocturnes zijn er ook maandelijks (van oktober tot april) familienocturnes op vrijdagavond onder de noemer 'Space 4 Kids'. Deze waarnemingsavonden voor het hele gezin vinden telkens plaats op het meest gunstige moment om door de telescopen de maan waar te nemen. De sterrenwacht is open vanaf 17.30 h, er gaan planetariumvoorstellingen door om 18.00 en 19.00 h. Per avond zijn er specifieke workshops, nachtwandelingen of andere sterrenkundige activiteiten. Trek met ons mee op avond-tuur langs de sterrenhemel!

Toegangsprijs: volwassene €10 / jongere (<18 j) €8

Bekijk Space 4 Kids
Telescoop

Sterrenkijkdagen

Jaarlijks organiseert de Vereniging Voor Sterrenkunde vzw (VVS) de sterrenkijkdagen. Volkssterrenwacht Beisbroek vzw neemt er opnieuw actief aan deel. Mede door het veelvuldige strooilicht, is het contact van de gewone mens met de nachthemel bijna helemaal verdwenen. Voor de Vereniging Voor Sterrenkunde vzw en voor Volkssterrenwacht Beisbroek vzw is dit een van de aanleidingen voor de organisatie van de jaarlijkse Sterrenkijkdag. Gedurende enkele avonden in het najaar zullen bij Cozmix diverse sterrenkijkers opgesteld staan om de bezoekers te begeleiden op een reis tussen de sterren, maan en planeten. Tijdens de avond is er ook mogelijkheid om planetariumvoorstellingen te bekijken.

Toegangsprijs: gratis

Opgelet: planetariumvoorstellingen zijn wel betalend: volwassene €8 / jongere (<18 j) €6

Bekijk de sterrenkijkdagen
3273482

Speciale gebeurtenissen

Ook voor speciale gebeurtenissen zoals maans- of zonsverduisteringen, meteorenzwermen en heldere komeetverschijnselen opent Cozmix de deuren voor het publiek. Houd onze kalender alvast goed in de gaten, of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van komende speciale gebeurtenissen.

Toegangsprijs: gratis

Evenementen

Bekijk alle evenementen die de komende tijd plaatsvinden. Klik op een evenement voor meer details of inschrijving.

Evenementenoverzicht