Ondek al onze cursussen

Elk jaar kan je bij Volkssterrenwacht Beisbroek vzw een hele reeks cursussen volgen over sterrenkunde, zowel voor jongeren als voor volwassenen, zowel voor leken als voor echte hobbyisten! Alle cursussen voor volwassenen zijn zowel ter plaatse als online te volgen.

De meeste cursussen gaan 's avonds door op weekdagen en lopen van oktober tot mei. Voor enkele cursussen geldt een andere regeling. Meerdere cursussen tegelijk volgen? Dat kan ook! Er zijn drie soorten cursussen:

• inleidende cursussen (zowel theoretisch als praktisch) die een ideale kennismaking vormen;

• cursussen over actuele thema's voor wie op de hoogte wil blijven van actuele gebeurtenissen in de sterrenkunde en/of ruimtevaart;

• gespecialiseerde cursussen die zich richten op één bepaald onderwerp.

Voor elke cursus is ook een moeilijkheidsgraad gedefinieerd. Deze is aangegeven met sterretjes (van ★☆☆☆☆ voor de meest eenvoudige cursussen tot ★★★★★ voor de meest gevorderde cursussen). Het gaat hier om een relatieve beoordeling binnen ons eigen cursusaanbod; deze inschatting geeft dus niet aan hoe het niveau van de cursussen zich verhoudt ten opzichte van het aanbod van andere organisaties.

Cursussen

Bekijk alle cursussen die de komende tijd plaatsvinden. Klik op een cursus voor meer details of inschrijving.

Voor toepassing van de ledenprijzen is een lidmaatschap 2024 vereist. Dit is doorgaans de voordeligste formule.

Details over de cursussen U kunt ook een volledig overzicht downloaden