IMAGINARY

Gedurende de zomerperiode is 'IMAGINARY - pracht en kracht van wiskunde' te bezichtigen op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek. Deze nieuwe IMAGINARY-tentoonstelling in Vlaanderen wordt georganiseerd door Platform Wiskunde Vlaanderen vzw in samenwerking met alle Vlaamse universiteiten en heel wat partnerorganisaties.

2023 04 01 Imaginary Web

Van zondag 4 juni tot en met zondag 17 september 2023 kan 'IMAGINARY: pracht en kracht van wiskunde' bezocht en beleefd worden in het bezoekerscentrum Cozmix. De reizende tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-posters, een reeks 3D-objecten, puzzelopstellingen en meerdere interactieve apps waar je als bezoeker mee aan de slag kan. Wiskunde, verrassend divers en aansprekend mooi!

De expositie op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek is vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Natuurcentrum op de benedenverdieping:

  • maandag t.e.m. donderdag van 14.00 tot 17.00 h
  • zondag van 14.00 tot 18.00 h

Groepen of klasgroepen die een aangepast bezoek wensen, kunnen contact opnemen via info@cozmix.be of 050 39 05 66.

Actuele informatie en een digitale catalogus is te vinden op de website www.imaginarymaths.be.

Titel fractalen

In juli en augustus vinden ook 4 nocturnes plaats in het kader van de IMAGINARY-tentoonstelling. Tijdens 'Imaginary en fractalen' bekijken we de fulldome voorstelling 'De fractale wereld' en is er aansluitend een begeleide rondleiding doorheen de IMAGINARY expositie.

  • donderdag 6 juli
  • donderdag 20 juli
  • dinsdag 8 augustus
  • dinsdag 29 augustus