Cozmix Congé

Klaar voor een zomer vol ontdekkingen in eigen land?

Ook bij de zesde editie van ‘Cozmix Congé’ zijn we er van overtuigd dat we heel wat troeven in handen hebben voor een geslaagde zomerse uitstap in een verborgen hoekje van de eigen streek. Samen met de groene omgeving van het domein Beisbroek vormt de sterrenwacht een ideale combinatie om eens goed ‘uit te waaien’ met het hele gezin. Er zijn daarnaast ruimere openingsuren, met minstens 20 bezoekmomenten per week, om een ontspannend bezoek te garanderen.

Zomerexpo Astronomische cartoons Fb event cover

Zomerexpo: Astronomische cartoons

De zomerexpo 'Astronomische cartoons' is van zondag 3 juli tot en met zondag 18 september 2022 gratis te bezichtigen op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek en biedt origineel beeldmateriaal en een rijke verzameling aan sterrenkundige cartoons. Deze tijdelijke tentoonstelling is toegankelijk tijdens de openingsuren van het Natuurcentrum (ma. t.e.m. do. 14 - 17 h, zo. 14 - 18 h).

20220715 113904

SummerLabs

Gedurende de zomerperiode worden onder de noemer 'Cozmix SummerLab' op wekelijkse basis workshops georganiseerd. Dit omvat telkens een volledige dag van 09.00 tot 16.00 h. Er zijn activiteiten voor kleuter-, lager en secundair onderwijs. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor één of meerdere workshops).

Meer info
Zomer9

Zomerkampjes (VOLZET)

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli en van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus 2022 organiseert Cozmix, in samenwerking met Natuurcentrum Brugge, een zomerkamp. De activiteiten gaan dagelijks door van 9 tot 16 h. Tijdens de voormiddag verzorgt Cozmix de workshops, na de middag staan activiteiten gepland in en rond het Natuurcentrum. Kinderen geboren tussen 2010 en 2013 kunnen deelnemen.

Meer info
Beisbroek 26

Extra bezoekmomenten

Twee maanden lang zijn er dagelijks meerdere planetariumvoorstellingen van maandag tot en met vrijdag om 10.30, 13.30, 15.00 en 16.30 h en op zondag om 15.00 en 16.30 h. Een mooie mix van kindervoorstellingen en sterrenkundige full dome voorstellingen, wordt gevolgd door een projectie van de actuele sterrenhemel. In deze ‘all-weather attractie’ krijg je gegarandeerd een onvergetelijke namiddag! Bij helder weer kan aansluitend de zon waargenomen worden door de grote telescopen in de observatietoren. Ook op vrijdagavond is er telkens een voorstelling om 20.30 h.

Bekijk programmatie
Beisbroek 15

Domein Beisbroek

Het domein waar de sterrenwacht en het planetarium van Cozmix zich bevinden, maakt deel uit van de Kasteelbossen. In deze groene rand rond Brugge is het gezellig wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Neem naast het bezoek aan Cozmix ook zeker een kijkje in het Natuurcentrum, trek op ruimtereis langs het kunstzinnige Planetenpad of verwen jezelf met een ijscoupe op het zonovergoten terras van het Koetsenhuis… Kortom, ontdek dit verborgen plekje vlakbij het centrum van Brugge en beleef een hemelse daguitstap tijdens deze zomervakantie!

Het domein