Zomervakantie @ Cozmix

Klaar voor een zomer vol ontdekkingen in eigen land?

Beisbroek 26

Extra bezoekmomenten

Twee maanden lang zijn er dagelijks meerdere planetariumvoorstellingen van maandag tot en met vrijdag om 10.30, 13.30, 15.00 en 16.30 h en op zondag om 15.00 en 16.30 h. Een mooie mix van kindervoorstellingen en sterrenkundige full dome voorstellingen, wordt gevolgd door een projectie van de actuele sterrenhemel. In deze ‘all-weather attractie’ krijg je gegarandeerd een onvergetelijke namiddag! Bij helder weer kan aansluitend de zon waargenomen worden door de grote telescopen in de observatietoren. Ook op vrijdagavond is er telkens een voorstelling om 20.30 h.

Bekijk programmatie
2023 2024 The Dark Side Of The Moon Web

Pink Floyd planetarium experience

Pink Floyds iconische album 'The Dark Side of the Moon', uitgebracht in maart 1973, is 50 jaar. Geen betere plek om dit te vieren dan in een planetarium. Bij Cozmix dompelen we jullie letterlijk onder in muziek en beeld voor een ongeëvenaarde immersieve topbeleving. Indrukwekkende fulldome beelden zorgen voor een 360° zicht op het zonnestelsel en universum, dit gecombineerd met het hele 'The Dark Side of the Moon' album in surround sound. Een unieke en overweldigende ervaring die alle zintuigen prikkelt.

De 'The Dark Side of the Moon' nocturnes in dit voorjaar waren een groot succes. Er zijn inmiddels ook al nieuwe vertoningen ingepland in juli en augustus 2024. Inschrijven kan via het reservatiesysteem bij onderstaande knop.


Pink Floyd planetarium experience
De Fractale Wereld Web

ZOMER EXPO FRACTALEN

Van zondag 9 juni tot en met zondag 22 september 2024 kan de tentoonstelling 'FRACTALEN' bezocht en beleefd worden in het bezoekerscentrum Cozmix. De terugkerende tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-opstellingen waar je als bezoeker mee aan de slag kan. Wiskunde, verrassend divers en aansprekend mooi!

De expositie op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek is vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Natuurcentrum op de benedenverdieping:

  • maandag t.e.m. donderdag van 14.00 tot 17.00 h
  • zondag van 14.00 tot 18.00 h


Image00004

SummerLabs

Gedurende de zomerperiode worden onder de noemer 'Cozmix SummerLab' op wekelijkse basis workshops georganiseerd, gericht op kinderen en jongeren. Dit omvat telkens een volledige dag van 09.00 tot 16.00 h. Deelname is enkel mogelijk mits inschrijving vooraf.

Astronautentraining: Een dagprogramma op maat gemaakt voor de jongste astronauten (5 t.e.m. 7 jaar). Maak zelf een raket, leer waarnemen en verken het zonnestelsel in het planetarium en tijdens de zoektocht. Deze SummerLab gaat door op 2 juli, 23 juli, 6 augustus en 27 augustus.

Astronautenstage: KLAAR VOOR EEN DAG VOL AVONTUUR? Een dagprogramma op maat gemaakt voor jonge astronauten (8 t.e.m. 12 jaar). Maak zelf een raket, leer waarnemen en ontdek alles over sterren en planeten. Deze SummerLab gaat door op 16 juli en 13 augustus

SummerLab 12+: Een dagprogramma voor jongeren secundair onderwijs (13 t.e.m. 16 jaar). Ontdek de geheimen van de zon, leer werken met een telescoop of spectroscoop, programmeer Marsrovers. Deze SummerLab gaat door op 30 juli.


Overzicht SummerLabs & inschrijven
Zomer9

Zomerkampen

Ook dit jaar organiseert Cozmix in samenwerking met Natuurcentrum Brugge een zomerkamp in juli een augustus. De activiteiten gaan dagelijks door van 9 tot 16 h. Tijdens de voormiddag verzorgt Cozmix de workshops, na de middag staan activiteiten gepland in en rond het Natuurcentrum. Kinderen geboren tussen 2011 en 2014 kunnen deelnemen, er wordt opvang voorzien vanaf 08.30 h. Deelname is enkel mogelijk mits inschrijving vooraf.

De zomerkampen gaan door van maandag 8 t.e.m. vrijdag 12 juli 2024 en van maandag 19 t.e.m. vrijdag 23 augustus 2024.

Meer info
2024 08 10 zomerwaarnemingsavond Web

Zomer waarnemingsavond

De vallende sterren van de meteorenzwerm Perseïden vertonen een maximum tijdens de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus 2024. In aanloop hiernaartoe organiseren we een zomerwaarnemingsavond op zaterdag 10 augustus met extra planetariumvoorstellingen om 20.00 h (Lucia en het meteorietenmysterie) en 21.00 h (Expeditie zonnestelsel), hiervoor geldt de gebruikelijke toegangsprijs (6 EUR p.p. <18 j., 8 EUR p.p. volw.).

Vanaf 22.00 h volop waarnemen voor het kasteel. Breng zeker warme kledij en een eigen ligzetel mee! Ook de observatietoren is toegankelijk en vanaf 23.00 h kan bijvoorbeeld de planeet Saturnus waargenomen worden door de telescoop.

Zomerwaarnemingsavond
Beisbroek 15

Domein Beisbroek

Het domein waar de sterrenwacht en het planetarium van Cozmix zich bevinden, maakt deel uit van de Kasteelbossen. In deze groene rand rond Brugge is het gezellig wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Neem naast het bezoek aan Cozmix ook zeker een kijkje in het Natuurcentrum, trek op ruimtereis langs het kunstzinnige Planetenpad of verwen jezelf met een ijscoupe op het zonovergoten terras van het Koetsenhuis… Kortom, ontdek dit verborgen plekje vlakbij het centrum van Brugge en beleef een hemelse daguitstap tijdens deze zomervakantie!

Het domein