Kleuteronderwijs

Een klasbezoek aan Cozmix bestaat uit een filmvoorstelling in het planetarium, gevolgd door een live presentatie waarbij je de actuele sterrenhemel ontdekt. Na het gedeelte in het planetarium begeleidt de gids je door de interactieve tentoonstelling over sterrenkunde. Het bezoek eindigt in de observatietoren waar je een blik kan werpen door de telescopen. Dit basispakket duurt 2 uur.

Reserveren
Beisbroek 36

Planetarium

Het planetarium vormt het hart van bezoekerscentrum Cozmix. Je stapt er binnen in de wonderbaarlijke wereld van de sterrenkunde. Het bezoek start hier. Op een 84 m² groot, koepelvormig scherm bekijk je vanuit een van de 45 ligstoelen de gewenste fulldomevoorstelling. Dit kan gaan over het zonnestelsel, de planeten of het heelal. Voor kleutertjes hebben we verschillende kindervoorstellingen. Aansluitend op de filmvoorstelling ontdekken we de schitterende sterrenhemel en reizen we naar andere planeten.

Bekijk de planetariumvoorstellingen
Beisbroek 99

Tentoonstellingsruimte

In de multimediale en interactieve tentoonstelling van Cozmix vind je antwoorden op tal van vragen. In samenspraak gaan we dieper in op bepaalde facetten van ruimtevaart en sterrenkunde. Via diverse werkvormen met de schattige planetenknuffels leren we het zonnestelsel op een speelse manier kennen.

Beisbroek 61

Observatorium

Als het planetarium het kloppend hart van Cozmix is, dan zijn de telescopen in de toren de uiterst gevoelige ogen van het bezoekerscentrum. De twee grote sterrenkijkers in de koepel brengen talloze objecten aan de sterrenhemel prima in het vizier. Een bezoek aan de sterrenwacht zou niet compleet zijn als je niet met de kleuters onze telescoop hebt bezocht. Zelfs bij minder goed weer hebben we een alternatief.

Extra

20180522 140327

Workshops

Groepen kunnen opteren om naast (of in plaats van) het basisbezoek één of meerdere workshops aan hun bezoek toe te voegen en zo een eigen programma samen te stellen. Deze STEM-activiteiten duren steeds 1 uur. Kies uit een van onze workshops speciaal ontwikkeld voor het kleuteronderwijs.

Bekijk de workshops
Doebox7

Educatieve DOEBOX

Na een groepsbezoek aan Cozmix, krijgen basisscholen de unieke gelegenheid om “op eigen terrein” een groot aantal speelse maar leerrijke experimenten uit te voeren, samen met de leerlingen. Per activiteit is een duidelijke handleiding voorzien die stap per stap uitlegt hoe alles probleemloos verloopt. Alle benodigdheden worden gepresenteerd in een grote DOEBOX. Deze kan een week lang mee naar de klas. Uitpakken en ontdekken dus!

Meer info

Kostprijs

Een basisbezoek kost €5 per kleuter (met een forfait van €75 indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat.)
(Vanaf 1 juli €6 per kleuter)

Workshop Astronautenpad: +€3 per kleuter
Workshop Waarnemen: +€3 per kleuter

Workshops kunnen ook aangevraagd worden zonder bezoek aan het planetarium en de sterrenwacht.
1 workshop: €5 per kleuter
2 workshops: €8 per kleuter

Picknicken

Klassen die ter plaatse wensen te picknicken, kunnen gebruikmaken van de picknickbanken op het domein. Bij regenweer is er de mogelijkheid om de eerste verdieping van het koetsenhuis af te huren aan €1 per leerling.

Tearoom Het Koetsenhuis

Reserveren

Om een klasbezoek te reserveren kan je het reservatieformulier invullen of contact opnemen met Cozmix via info@cozmix.be of bellen naar 050 39 05 66. Om zeker te zijn van een bezoek op het gewenste moment, raden wij aan om tijdig te reserveren. Met specifieke wensen (bijvoorbeeld samenwerking met Natuurcentrum) of een aanvraag voor activiteiten rond bepaalde thema's, kan je ons ook steeds contacteren.

Reserveren