Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Radiometeoren

Radio-meteorenHet Beisbroek observatorium beschikt over een installatie die toelaat om permanent, dus zowel ’s nachts als overdag, de activiteit aan meteoren of vallende sterren op te volgen.

Ontdek ook

Heropening Cozmix

Vanaf woensdag 20 mei 2020 kan je opnieuw bij Cozmix terecht voor een aangepast bezoek vol verwondering. Om het voor iedereen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken zijn er meerdere sessies op woensdag- en zondagnamiddag (ook op feestdagen), telkens met een beperkt aantal bezoekers. Klik hier voor de programmatie. Reserveren kan online of telefonisch. Hopelijk tot binnenkort! Uitgebreide info omtrent de heropening van het bezoekerscentrum is hier te vinden.


Voorjaar @ CozmixWe kijken er naar uit om jullie opnieuw te ontvangen. De nieuwe kinder- en jeugdvoorstelling 'Lucia en het meteorietenmysterie' is terug in het planetarium te bewonderen.


Online reservatie voor groepen

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden