Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw













 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 










Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 













Tentoonstelling

In bezoekerscentrum Cozmix is er permanent een interactieve tentoonstelling. Tijdens een groepsbezoek wordt hier extra uitleg gegeven maar de tentoonstelling is ook uitermate geschikt om zelf de wonderen van ons heelal te ontdekken.

 

Ontdek ook

Nocturne: 'Gebruik van een telescoop'

Op zaterdagavond 15 december gaat bij Cozmix de nocturne 'Het gebruik van een telescoop' door. Dit is een Praktische uiteenzetting over de basisprincipes bij het waarnemen met een telescoop. Deelnemers mogen hun eigen telescoop meebrengen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan hier.
 

InSight op Mars

Op 26 november 2018 is InSight op Mars geland. Naar aanleiding hiervan is er een nieuwe actuaposter beschikbaar.

Nieuw cursusjaar 2018-2019

Elk jaar kan je bij Volkssterrenwacht Beisbroek een hele reeks cursussen volgen. Ook nu werd opnieuw een boeiend aanbod samengesteld voor jongeren en volwassenen, leken en liefhebbers van sterrenkunde en aanverwante wetenschappen. Ontdek hier in detail de uitgebreide lijst cursussen. 




Online reservatie voor groepen

 

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden