Ga naar de inhoud

Programma / Matinee: Astronomisch geschilderd

Matinee: Astronomisch geschilderd

05/08/2018
Astronomisch geschilderd is de uitnodigende titel van de schilderijententoonstelling die Cozmix in de zomer van 2018 organiseert. Met behulp van talrijke hoogwaardige schilderijreproducties belichten we de fascinatie die verschillende beroemde schilders voor de sterrenhemel hadden. Doorheen de tijd zorgden bijzondere astronomische verschijnselen vaak voor vernieuwende accenten in het oeuvre van kunstschilders als Rubens, Vermeer, Turner, van Gogh, Munch of Lichtenstein.
Tijdens een twee uur durende verkenningstocht in de vorm van een matinee zal de samensteller van deze tentoonstelling de aanwezige deelnemers begeleiden en onderdompelen in een kunstzinnige wereld vol sterrenkundige elementen. Aan de hand van twaalf verschillende kosmische thema’s wordt elk sterrenkundig geschilderd element wetenschappelijk geduid en verkennen we op een unieke manier uiteenlopende artistieke kunststromingen.
Nadien netwerking en drink.
Medewerkers:
  • Vandenbruaene Jan
Algemene Info:
Begint om: 10:00
Eindigt om: 12:00
duurt 2 uur
Locatie Cozmix, Zeeweg 96, 8200 Brugge
Opmerkingen:
Deelname is enkel mogelijk mits inschrijving vooraf. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor een of meerdere nocturnes). Info over de andere nocturnes is hier te vinden.
Prijs:
Volwassenen: 15 EUR; jongeren tot 18 jaar: 10 EUR