Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Bibliotheek

Onze bibliotheek bevat een schat aan boeken, dvd's en andere informatie.
Ontdek ook

Aftellen naar de zomer...

Nog een kleine maand en het is zover; de astro-nomische zomer begint! Het belooft een boeiende periode te worden bij Cozmix, boordevol activiteiten. Op 1 juli is er de zesde 'Zonnekijkdag', die dag gaat ook de nieuwe planetariumvoorstelling 'Kwetsbare Aarde' in première voor het grote publiek. Met de tweede editie van 'Cozmix Congé', staan nog meer planetarium-voorstellingen op het programma. Ideaal voor een daguitstap! Tijdens de zomervakantie zijn er ook wekelijks workshops voor de jeugd onder de noemer 'Cozmix SummerLab'. Inschrijven is reeds mogelijk!
Tot slot is de tijdelijke tentoonstelling 'Astronomisch geschilderd' gratis te bezichtigen op de eerste verdieping deze zomer. Er zijn ook verschillende nocturnes en matinees ter omkadering van deze expositie, waarvoor u hier kan inschrijven. Allen welkom! 

Online reservatie voor groepen

 

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden