Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Telescopen

Als het planetarium het kloppend hart van Cozmix is, dan zijn de telescopen in de toren de uiterst gevoelige ogen van het bezoekerscentrum. De twee grote sterrenkijkers in de koepel brengen talloze objecten aan de sterrenhemel prima in het vizier.

Ontdek ook

Tijdeiljke opschorting activiteiten

Helaas ontsnappen ook wij niet aan de drastische maatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus.
Tot onze spijt zijn we dan ook genoodzaakt om vaste voorstellingen, cursussen en nocturnes voorlopig op te schorten.
We blijven wel bereikbaar voor latere reservaties en voor andere vragen.
Volg intussen ook onze gelegenheidsrubriek "Lock down - look up" op onze Facebook-pagina.


Voorjaar @ CozmixTijdens de noodzakelijke sluitingsperiode, kijken we ernaar uit om hopelijk binnenkort de activiteiten te hervatten. De nieuwe kinder- en jeugdvoorstelling 'Lucia en het meteorietenmysterie' zal dan terug in het planetarium te bewonderen zijn.Online reservatie voor groepen

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden