Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Bibliotheek

Onze bibliotheek bevat een schat aan boeken, dvd's en andere informatie.
Ontdek ook

Hallo, wie? Ruimtemissie!

Op vrijdagavond 25 en zaterdagavond 26 oktober zijn er dit jaar 2 edities van de familienocturne 'Hallo, wie? Ruimtemissie! Een onvergetelijke en spannende speurtocht doorheen het verduisterde kasteel. Start met een kindervoorstelling naar keuze in het planetarium en ga zeker ook eens door de telescopen gluren in de observatietoren. Alle info is hier te vinden.Daarnaast kan er nog steeds ingeschreven worden voor tal van nieuwe en bekende cursussen of nocturnes. Gebruik onderstaande knop om te registreren voor de gewenste cursus of je lidmaatschap te vernieuwen! 


Online reservatie voor groepen

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden