Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 
 

Tentoonstellling

In bezoekerscentrum Cozmix is er permanent een interactieve tentoonstelling. Tijdens een groepsbezoek wordt hier extra uitleg gegeven maar de tentoonstelling is ook uitermate geschikt om zelf de wonderen van ons heelal te ontdekken.

Ontdek ook

Cursussen 2014-2015

Het cursusprogramma voor het nieuwe werkjaar 2014-2015 is bekend. Er is een ruime en boeiende keuze met voor elk wat wils (voor volwassenen zowel als voor jongeren, voor beginners zowel als voor gevorderden). Klik hier voor meer info. Inschrijven is nu reeds mogelijk!

 

Opendeurdagen

Op zaterdag 20 september 2014 (van 19h tot 23h) en zondag 21 september 2014 (van 10h tot 18h) zijn er opendeurdagen op Cozmix. Tijdens de opendeurdagen kan iedereen kennismaken met het aanbod van het bezoekerscentrum en de sterrenwacht. Extra aandacht is er uiteraard voor het nieuwe cursusprogramma dat bij die gelegenheid voorgesteld wordt. Daarnaast wordt (specifiek voor de jeugd) ook een vernieuwde zoektocht in het Beisbroekbos ingelopen.
Uiteraard is er ook steeds mogelijkheid tot sterrenkijken op zaterdag en het waarnemen van de Zon op zondag indien de weersomstandigheden dit toelaten.

 

Onze Kleine Ster

Deze fulldome-videoshow richt zich specifiek tot onze jongste bezoekers.
"Onze kleine ster" is een verhaal over een gemiddelde gele ster die op zoek gaat naar eigen planeten om te kunnen verwarmen en beschermen. Op zijn reis ontmoet onze kleine ster andere sterren en ontdekt hij dat sterren in groepen voorkomen en sterrenstelsels vormen. Uiteindelijk vindt onze kleine ster zijn planeten, en stelt elk van deze planeten zich voor. Zo blijkt dat een gewone ster ook speciaal kan zijn...
Voor schoolbezoeken is bij deze voorstelling ook een educatief pakket beschikbaar.


Zoeken naar onbekende planeten

Over het intrigerende nieuwe onderzoeksgebied van de exoplaneten werd de show “Zoeken naar onbekende planeten” gemaakt. In deze fulldome-videoshow gaan we in ons ruimtetheater op zoek naar exoplaneten. We gaan samen op ontdekkingstocht en Frank Deboosere vertelt ons het boeiende verhaal.

 

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden
zoloft cheap here