Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

De Bouwstenen van de schepping: Een zoektocht naar het allerkleinste.

Code: KOS0520
Auteurs: t Hooft, Gerard
ISBN: 9044601458
Korte beschrijving: In onze speurtocht door de wereld van de kleinste deeltjes worden vooral de laatste twintig jaar steeds meer vorderingen gemaakt. Krachten van verschillende sterkte maken in deze wereld de dienst uit. Hier gelden onverbiddelijke natuurwetten, die niet eenvoudig te beschrijven, laat staan te begrijpen zijn zonder een diepgaande kennis van de geavanceerde wiskunde. Toch laat deze voor velen ontoegankelijke wiskunde zich vertalen in gewoon Nederlands.

In DE BOUWSTENEN VAN DE SCHEPPING voert Gerard 't Hooft de lezer mee op zijn ontdekkingsreizen door de wereld van het kleine. Komt er een eind aan deze reis? Is er tenslotte een allesoverkoepelende theorie? Duidt alleen de gedachte aan zoiets niet op een grenzeloze zelfoverschatting, of onderschatting van de schepping?

Prof. dr. Gerard 't Hooft is hoogleraar theoretische natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 1986 ontving hij de Lorentzmedaille van de KNAW voor zijn essentiële bijdragen aan de theorie van deeltjes en velden. Met Martinus Veltman ontving hij in 1999 de Nobelprijs voor natuurkunde