Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

Het Heelal : Waarvandaan ? Waarheen ?

Code: KOS0090
Auteurs: Jurriens, van Woerden (ed.)
ISBN: 9066546174
Korte beschrijving:

ieder die verlangt naar de verte en naar ontdekken zal zijn hart ophalen aan dit boek vol ontdekkingen van de meest wonderlijke aard.

Beginnend met de aarde, zal hij na veel wonderlijke visies op de zon en de planeten doordringen naar de bijna eindeloze zwerm van hnderd miljard zonnen waar we deel van zijn; een zwerm vol met dingen die nooit gezien of vermoed waren, zoals de duizenste-seconde pulsars en zwarte gaten.

En daarbuiten uiteindelijk: de werkelijk eindeloze wereld van sterzwermen: het heelal.

Tenslotte zullen de astronomen de lezer uitnodigen om te turen naar het begin, het begin toen het heelal ontstond en met een grote "knal" uiteenspatte. Wonerlijkewijs kunnen onderzoekers hem precies zeggen hoe dicht, heet en klein het heelal was tot op enkele seconden na het begin. Maar het begin zelf zal de lezeer ontgaan; hij kan daarbij echter troost vinden in de gedachte dat de grootsten, Einstein, Bohr, de Broglie, Dirac, tot het eind van hun leven gepiekerd hebben over het begrijpen van de quatummechanica en het ontstaan van het heelal, zonder tot een antwoord te komen. Prof. Dr.J.H. oort