Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

Over de regenboog

Code: WEE0300
Auteurs: Janneke Schenk
ISBN: 9789059568006
Uitgever: Fontaine
Uitgegeven: 2017
Taal: Nederlands
Korte beschrijving: Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen en zien er prachtig uit. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? En wat is de volgorde van de kleuren? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Zijn alle regenboogkleuren in de lucht wel regenbogen? Door middel van illustraties en foto’s wordt in dit boek op deze vragen een natuurkundig antwoord gegeven, begrijpelijk voor iedereen.
Naast regenbogen komen ook andere lichtverschijnselen aan de orde zoals de corona, glorie, heiligenschijn en diverse halo’s. Over de regenboog geeft de lezer inzicht in de natuurkundige processen en brengt hem zo gevoel bij voor waar en wanneer deze bijzondere lichtverschijnselen aan de hemel te vinden zijn – waardoor hij ze ook vaker zal opmerken.

Over de auteur: Janneke schenk (1959) studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na een bachelor volgde ze de Gerrit Rietveld Academie en werd grafisch vormgever. Sinds 1995 vormt ze samen met Erik van Rosmalen het grafisch ontwerpbureau Van Rosmalen & Schenk in Amsterdam