Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

Het heelal onthuld

Code: ALG0760
Auteurs: Spence Pam
ISBN: 906097526X
Korte beschrijving: vensters op het heelal. De ene fantastische ontdekking volgt op de andere en astronomische observaties vormen regelmatig voorpaginanieuws. Het heelal onthuld verschaft de geïnteresseerde leek de wetenschappelijke achtergrond achter deze moderne ontwikkelingen en ontvouwt de geheimen van de kosmos.

In dit boek ligt de nadruk op een heldere en aanschouwelijke uitleg van begrippen en theorieën die ons verstand vaak te boven lijken te gaan. Gezaghebbende wetenschappers voeren de lezer mee op een speurtocht door het heelal. Wat denken zij over het onstaan van het zonnestelsel? Wat weten zij over de planeten, over onze naaste buren in de ruimte?

Afzonderlijke kaders met de belangrijkste feiten over de planeten (omvang, afstand tot de zon, ruimtvluchten) en biografieën van belangrijke wetenschappers uit het verleden vormen een aanvulling op de tekst. Een uniek verwijzingssysteem maakt het gemakkelijk om onderling samnhangende onderwerpen snel te vinden.

Fantastische foto's, afkomstig van NASA en diverse vooraanstaande observatoria, en prachtige getekende illustraties prikkelen de verbeeldingskracht!

Het heelal onthuld is een boek voor iedereen die ooit met verwondering naar de nachtelijke hmel heeft gekeken en zich heeft afgevraagd wat er 'daarbuiten' te vinden is.